Detta är en webbaserad grundutbildning i livsmedelshygien som vänder sig till alla som hanterar någon form av livsmedel. Du behöver inta ha några förkunskaper sedan tidigare, kursen lämpar sig bra som en repetition, för tillfällig personal eller för dig som arbetar i ett mindre kök. Utbildningen följer livsmedelsverkets rekommendationer och är utformad utifrån realistiska miljöer. Bristande kunskap om hygien och temperaturer orsakar de flesta matförgiftningar och det är du som livsmedelsföretagare som ansvarar för att den mat du säljer eller serverar är säker. Med den här utbildningen får du de grundläggande kunskaper du behöver för att hantera livsmedel på ett säkert sätt. Utbildningen går igenom de olika avsnittet på ett inspirerande sätt för att öka din motivation att använda de nya kunskaperna på din arbetsplats. Eftersom utbildningen är webbaserad bestämmer du själv när och i vilken takt du ska studera och du har tillgång till kursmaterialet i 3 månader.
- Omfattning: 90 min.
- Kursmoment:
personlig hygien
sjukdom
mikroorganismer
allergener
rengöring
spårbarhet
märkning
separering och förvaring. - Intyg: du erhåller ett diplom efter genomförd utbildning med godkända resultat.
- Kursavgift: 875 kr per deltagare (exkl. moms).