Välj att bli uppringd i vår växel så slipper du vänta på din tur, vi ringer upp under dagen och du slipper förlora tid! 0771 122 300

WEBBASERAD GRUNDKURS I LIVSMEDELSHYGIEN OCH EGENKONTROLL

Den här kursen riktar sig till dig som arbetar med öppna eller förpackade livsmedel och som saknar aktuell hygienutbildning eller som behöver förnyade kunskaper. Kursen ger en mer fördjupad kunskap inom området livsmedelshygien du behöver för att kunna hantera livsmedel på ett säkert sätt. Du får även kunskap om hur ett egenkontrollprogram fungerar och vad HACCP innebär. Då kursen är webbaserad väljer du själv när och i vilken takt du vill studera och du har tillgång till kursmaterialet i 3 månader.

  • Omfattning: 4 timmar
  • Kursmoment:
    Mikrobiologi – de vanligaste mikroorganismernas förekomst och egenskaper.
    Allergi – vad det är, riskerna och hur man undviker att orsaka allergiska reaktioner.
    Märkning – generellt om regler och krav för märkning.
    Hygien – betydelsen av god hygien och hygieniska förhållanden på arbetsplatsen.
    Kontamineringsvägar – spridning av föroreningar inom verksamheten.
    Matförgiftningar – orsaker, konsekvenser, omfattning, kostnader och hur man förebygger.
    Egenkontroll – hur jobbar man med kontrollprogram, HACCP och verksamhetsstyrning.
    Lagstiftning – uppbyggnaden av regelverket och myndigheternas roll.
  • Intyg: efter genomförd kurs utfärdas ett diplom.
  • Kursavgift: 1 590 kr per deltagare (exkl. moms).

Boka utbildning eller kontakta oss för mer information här