Meny
Bibliotek
Skadedjur - Fåglar - ctl00_cph1_image

Fåglar

Fåglar förorsakar nedsmutsning och materiella skador, men skapar också förutsättningar för spridning av smitta, mikroorganismer och skadedjur

Att fåglar kan smutsa ner, skapa problem och förstöra är knappast någon nyhet. Men att fåglar kan vara en betydande smittspridare är kanske inte lika känt. Avföring, fjädrar och bomaterial skapar förutsättningar för tillväxt och spridning av mikroorganismer. Även insekter och kvalster trivs tillsammans med fåglar.

Skräddarsydda lösningar

Nomor är specialister på fågelsäkring. Våra utbildade tekniker kan utföra skräddarsydda lösningar för just din anläggning eller fastighet. Vi har tillgång till all slags fågelskydd från de ledande leverantörerna i Europa.

Våra fågelsäkringslösningar är ofarliga för fåglarna. Vi fångar eller skadar aldrig fåglarna. Vi hindrar dem bara från att etablera sig där vi inte önskar dem. Permanenta lösningar i form av nät, piggar, vajrar och elskenor som är designade för att inte synas eller störa arkitekturen är ofta det bästa sättet att hindra etableringar av fåglar på fastigheter, skyltar och lampor. 

Att förebygga problem är ofta ekonomiskt effektivare än att rycka ut när skadan redan är ett faktum. Det kan röra sig om igensatta dagvattenavlopp eller skorstenar, nedsmutsade fasader och skyltar eller spridning av bakterier, kvalster och insekter. Metoderna är beprövade och effektiva.

Kontakta oss för en kostnadsfri behovsanalys.